Monday, February 15, 2016

CIRI-CIRI PELABURAN YG MENGUNTUNGKAN

CIRI-CIRI NYA ADALAH :-
 
1. Pelaburan yang mampu memberi pulangan keuntungan tahunan yang jauh lebih baik daripada ASB, Simpanan Tetap (FD), unit trust, mutual fund atau takaful.
 
2. Risikonya adalah yang PALING rendah untuk mengalami kerugian. 
Dalam bahasa mudahnya, duit yang anda labur tu tak 'hangus' begitu sahaja.
 
3. Mempunyai tahap 'kecairan' yang tinggi. Maksud kecairan ialah keboleh-upayaan untuk pelaburan anda itu ditukarkan semula kepada wang tunai pada bila-bila masa. Mana tahu tiba-tiba anda memerlukan wang tunai dalam keadaan yang terdesak.
 
4. Pelaburan yang kalis inflasi. Wang yang anda laburkan itu tidak mengalami susut nilai dari segi matawang. Tak kira walaupun nilai matawang jatuh akibat inflasi, pelaburan anda masih kekal nilainya. Malah bertambah-tambah nilai pulangannya.
 
5. Tak perlukan modal besar beribu ringgit seperti pelaburan hartanah. Belum masuk lagi soal urusan prosedur jual-beli, urusan dokumen, serta upah lawyer untuk pemilikan hartanah tersebut. Makan masa berbulan-bulan baru settle.
 
Jika anda dah temui pelaburan yg mempunyai ciri2 diatas..Tahniah saya ucapkan.. bagi yang belum .....

Sebenarnya terdapat satu jenis pelaburan yang memenuhi ke semua ciri-ciri di atas tadi.
 
Pelaburan tersebut adalah ... Pelaburan Emas.
 

Nak lagi menguntungkan ?? kite melabur dan dalam mase yg sama kite jadi supplier emas (tokey emas).

Berminat nak buka perniagaan emas online dan offline??


Contact saya  :-

#Nanagold
#PowergoldSelangor

whatsapp : 014 984 8428
ig : mizzuliana
fb : nanot sulaiman
tweeter : @NanotPiji


Nak kenali dulu bisnes emas saya?? boleh p jengok website bisnes emas saya.... saragold.biz

Wednesday, February 3, 2016

BAYAR HUTANG PTPTN DGN BAWAH RM7 SEHARI !!

Assalamualaikum semua...



Jeng..jeng..jeng.. tips ni khas sangat-sangat buat pelajar-pelajar Universiti dan kolej sekelian..
Percaya atau tidak inilah kebenarannya... dengan hanya kurang drpd RM6 sehari boleh LANGSAI PTPTN !!!!

Kempen 1 Dinar 1 Semester

1 Dinar = RM732.50 


Pengiraan macam mana mau capai 1 Dinar 1 Semester

1 Dinar = RM 732.50 (Harga Ahli)
RM 732.50 / 4 bulan (1 Semester) = RM 183. 13
RM 183.13 / 30 hari = RM  6.10 (Simpan utk sehari)


SIMPAN RM6.10 SEHARI JE BOLEH SETELKAN  HUTANG PTPTN ??? BIAR BETUL ??

NAK TAHU BETUL KE IDAK.. JOM LA MENYIMPAN DARI SEKARANG DENGAN POWERGOLD..... 

JANGAN TERMENUNG LAMA-LAMA DIK NON DIK MAT OIII.... SUDAH-SUDAHLA TU TIDO.. BANGUN2..BERTINDAK SKRG.. LEPAS HABIS BELAJAR DAH TAK PAYAH NAK PENING2 DUIT GAJI KENE POTONG BANYAK UTK BYR HUTANG PTPTN LAGI .... PAST IS PAST...YEAHAAA...

Jika rase2 cam tak percaya pada diri sendiri utk simpan... akak ade buat ansuran mingguan dan bulanan.. akak akan note bayaran adik2 semua .. hubungi akak melalui whatsapp, kite sembang2 pasal emas... InShaa Allah mudah dan senangla nak bayar PTPTN nanti... Percayalah pada rezeki ALLAH... 





FB : nanot sulaiman
IG : mizzuliana
email : nanot.piji@gmail.com
website bisnes : http://saragold.biz/zuliana_mohd

Zuliana_mohd
014 984 8428


Thursday, January 21, 2016

KEMPEN 1 DINAR 1 SEMESTER

Assalamualaikum..

Hah akak nak bagi tips skit dekat student2 kite skrg ni yang tengah risau camne nak bayar hutang PTPTN\ JPA\ MARA dan sebagainya lepas habis belajar nanti. 

Yerla.. sekarang ni dah macam2 jadi. 

JPA gantung biasiswala, 


Biasiswa JPA tidak akan ditawarkan
Pinjaman MARA tidak dibuka
Biasiswa My Brain 2015 masih tergantung tanpa keputusan 




.... CARA-CARA SIMPAN 1 DINAR 1 SEMESTER ....



1 Dinar = RM747.40 

Pengiraan macam mana nak capai 1 dinar 1 semester

 1 Dinar = RM747.40(harga ahli)

 RM747.40 ÷ 4 bulan (1 semester) = RM186.85

 RM186.85 ÷ 30 hari = RM6.22 (simpanan untuk sehari)

SIMPAN RM6.22 SEHARI JE BOLEH SETEL HUTANG PTPTN\ JPA\ MARA

BIAR BETUL?? :-O:-O:-O




Sekian tips untuk harini... :D/ :D/ :D/


Berminat hendak mulakan simpanan 1 dinar anda?


Whatsapp : 014-9848428
Call : 019-6667026
website : www.saragold.biz/zuliana_mohd
Email : nanot.piji@gmail.com
Ig : mizzuliana
fb : Nanot sulaiman



...tata..titi..tutu...
:)>- :)>- :)>-






Wednesday, January 20, 2016

KENAPA SEKARANG, BUKAN DULU ??

"Siapa telefon kau?"
"Mak aku"

(Senyap)
"Hmmm"

"Apahal kau?"
"Kau ada duit dalam RM1000 tak?"

"Takdela..."
(Senyap)

"Kau nak buat ape?"
"Aku nak beli rantai emas utk mas kawen aku minggu depan"

"Eh bukan bulan lepas kau dpt bonus ke?"
"Duit bonus tu aku beli brg2 hantaran, terlupe pulak pasal rantai emas ni. skrg dah habis dah"

"Itulah bonus tahun lepas aku suggess kau jadi ahli powergold, kumpul 1g sebulan, Sekarang tak payah keluar duit, tukar je goldbar yg kau kumpul tu kepada rantai emas 12g"
"Hmmm"

"Kalau kau buat dulu, rantai emas untuk mas kawen kau lebih dr RM1000 lagi harga dye"
"Itulah.... hmmmm"

Sunday, December 27, 2015

TIPS 2 - BELI EMAS SEBULAN SEKALI TANPA MISS-OUT !!


Assalamualaikum .... 
kalini nana nak share tips ke 2 macamana nak pastikan membeli emas sebulan sekali tanpa terlepas dan tak membebankan.

Sangat-sangat bagus kalau tips ini dibuat oleh pasangan yang bakal berkahwin nanti. kalau bakal berkahwin 2,3 tahun lagi, LAGI bagus.. 

KENAPA ??
yerla... kalau setahun je tak banyakla emas yg dapat dibeli.


... CARA-CARANYA ...
KITE ANDAIKAN SALAH SEORG ATAU KEDUA2NYA ADALAH AHLI POWERGOLD..

Tips ni berpandukan kalendar pada setiap bulan. 

Lebih mudah nana nak terang, kite start dengan bulan january tahun ni. 


JANUARI
Bulan Jan ada 31 hari...
Total hari dalam bulan Jan :-
1+ 2+ 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12 + 13 + 14 + 15 + 16 + 17 + 18 + 19 + 20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + 26 + 27 + 28 + 29 + 30 + 31 = 496


Pasangan perlu bergilir-gilir menyimpan duit mengikut tarikh pada kalendar. 

Contoh :- 
pakwe start menyimpan pada 1/1/2015 so.. dye kene masukkan RM 1 kedalam tabung...
Makwe plak menyimpan utk keesokan harinya iaitu 2/1/2015.. so si makwe tadi akan masukkam ke dlm tabung RM 2...
Dan seterusnya.......

Soooo.. diakhir bulan Januari, duit terkumpul utk beli emas dah RM 496

Mengikut harga semasa emas powergold utk ahli pada penghujung bulan januari adalah seperti diaatas..

Dengan RM 496.. dah boleh beli 2 kpg suku dinar dan 1 kpg 1g Goldbar..
Macamana?? 

2 kpg suku dinar = RM 173 x 2 = RM 346
1 kpg 1g Goldbar = RM 156 x 1 = RM 156
Total = RM 502...
Baki topup HANYA = RM 502 - RM 496 = RM 6 jer...

So dah dpt beli emas 3.125 g emas.... baru bulan januari...


FEBRUARI
Bulan Februari ada 28 hari ....
Total hari dalam bulan Jan :-
1+ 2+ 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12 + 13 + 14 + 15 + 16 + 17 + 18 + 19 + 20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + 26 + 27 + 28 = 406


Soooo.. diakhir bulan februari, duit terkumpul utk beli emas dah RM 406

Mengikut harga semasa emas powergold utk ahli pada penghujung bulan februari adalah seperti diaatas..

Dengan RM 406.. dah boleh beli 2 kpg suku dinar dan 1 kpg 1g Goldbar..
Macamana?? 

2 kpg suku dinar = RM 177.9 x 2 = RM 355.80
Total = RM 355.80
Baki yg dibawa ke bulan depan = RM 406 - RM 355.80 = RM 50.20 

So dah dpt beli emas 2.125 g emas.... utk bulan februari...
Duit baki bulan Februari boleh topup utk next month..


MAC
Bulan Mac ada 31 hari ....
Total hari dalam bulan Mac :-
1+ 2+ 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12 + 13 + 14 + 15 + 16 + 17 + 18 + 19 + 20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + 26 + 27 + 28 + 29 + 30 + 31 = 496


Soooo.. diakhir bulan Mac, duit terkumpul utk beli emas dah RM 496. Ditambah dengan duit carry forward dari bulan Februari RM 50.20.. So total keseluruhan utk bulan Mac adalah RM 546.20

Mengikut harga semasa emas powergold utk ahli pada penghujung bulan Mac adalah seperti diaatas..

Dengan RM 546.20.. dah boleh beli 3 kpg suku dinar..
Macamana?? 

3 kpg suku dinar = RM 177.9 x 3 = RM 533.70
Total = RM 533.70
Baki yg dibawa ke bulan depan = RM 546.20 - RM 533.70 = RM 12.50 

So dah dpt beli emas 3.1875 g emas.... utk bulan Mac...
Duit baki bulan Mac boleh topup utk next month..


APRIL
Bulan April ada 30 hari ....
Total hari dalam bulan April :-
1+ 2+ 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12 + 13 + 14 + 15 + 16 + 17 + 18 + 19 + 20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + 26 + 27 + 28 + 29 + 30 = 465

Andaikan harga emas semasa utk 30hb sama dengan 29hb


Soooo.. diakhir bulan April, duit terkumpul utk beli emas dah RM 465. Ditambah dengan duit carry forward dari bulan Mac RM 12.50.. So total keseluruhan utk bulan April adalah RM 477.50

Mengikut harga semasa emas powergold utk ahli pada penghujung bulan April adalah seperti diaatas..

Dengan RM 477.50.. dah boleh beli 2 kpg suku dinar..
Macamana?? 

2 kpg suku dinar = RM 178 x 2 = RM 356
Total = RM 356
Baki yg dibawa ke bulan depan = RM 477.5 - RM 356 = RM 121.50 

So dah dpt beli emas 2.13g emas.... utk bulan April...
Duit baki bulan April boleh topup utk next month..


MEI
Bulan Mei ada 31 hari ....
Total hari dalam bulan Mei :-
1+ 2+ 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12 + 13 + 14 + 15 + 16 + 17 + 18 + 19 + 20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + 26 + 27 + 28 + 29 + 30 + 31 = 496

Andaikan harga emas semasa utk 31hb sama dengan 26hb


Soooo.. diakhir bulan Mei, duit terkumpul utk beli emas dah RM 496. Ditambah dengan duit carry forward dari bulan April RM 121.50.. So total keseluruhan utk bulan Mei adalah RM 617.50

Mengikut harga semasa emas powergold utk ahli pada penghujung bulan Mei adalah seperti diaatas..

Dengan RM 617.50.. dah boleh beli 3 kpg suku dinar..
Macamana?? 

3 kpg suku dinar = RM 181 x 3 = RM 543
Total = RM 543
Baki yg dibawa ke bulan depan = RM 617.50 - RM 543 = RM 74.50

So dah dpt beli emas 3.195g emas.... utk bulan Mei...
Duit baki bulan Mei boleh topup utk next month..


JUN
Bulan Jun ada 30 hari ....
Total hari dalam bulan Jun :-
1+ 2+ 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12 + 13 + 14 + 15 + 16 + 17 + 18 + 19 + 20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + 26 + 27 + 28 + 29 + 30 = 465

Andaikan harga emas semasa utk bulan jun sama dengan 26/5

Soooo.. diakhir bulan Mei, duit terkumpul utk beli emas dah RM 465. Ditambah dengan duit carry forward dari bulan Mei RM 74.50.. So total keseluruhan utk bulan Jun adalah RM 539.50

Mengikut harga semasa emas powergold utk ahli pada penghujung bulan Jun adalah seperti diaatas..

Dengan RM 539.50.. dah boleh beli 3 kpg suku dinar..
Macamana?? 

2 kpg suku dinar = RM 181 x 2 = RM 362
1 kpg 1g = RM 163
Total = RM 525
Baki yg dibawa ke bulan depan = RM 539.50 - RM 525 = RM 14.50

So dah dpt beli emas 3.125g emas.... utk bulan Jun..
Duit baki bulan Jun boleh topup utk next month..



Setakat 6 bulan sahaja dah boleh kumpul 16.8875g emas... cuba anda kire sendiri kalau setahun agak2 berapa gram boleh kumpul, dgn hanya buat tabungan mengikut haribulan di kelendar pada tiap2 bulan...

Agak2 boleh tak dpt dekat2 30g setahun ????

Oklah selamat mencuba yer....